Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 22:27

12 Τραγούδια του 2018,που περιμένουν να τα ακούσετε!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πλούσιο σε εξαιρετικές δημιουργίες ηταν το 2018. Σπουδαία τραγούδια,πολύ αξιόλογες δισκογραφικές παραγωγές βγήκαν στην επιφάνεια. Κα΄ποια από αυτά τα τραγούδια τα ακούσατε,τα αγαπήσατε. Υπάρχουν τόσα κι αλλα,το ίδιο ή και περισσότερο αξιόλογα,όμως,που δυστυχώς δεν ακούστηκαν.Από αυτά διαλέγω 12 και σας τα προτείνω...

XΡΟΝΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ

Μουσική:Αρετή Κοκκίνου  Στίχοι:Ηλίας Παπακωνσταντίνου Ερμηνεία:Ελισάβετ Καρατζόλη

Από το βιβλίο-cd "ΑΗΤΤΗΤΟ ΑΛΑΤΙ" ,ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ,σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου και στίχους του ποιητή Ηλία ΠαπακωνσταντίνουΕλισσάβετ Καρατζόλη ερμηνεύει μια δυναμική σύνθεση της Αρετής Κοκκίνου,χαρακτηριστικό δείγμα της συνθετικής ωριμότητάς της,που καταδεικνύεται και συνολικά από το "ΑΗΤΤΗΤΟ ΑΛΑΤΙ".Μοναδική η ερμηνεία της Ελισσάβετ Καρατζόλη στο "Χρόνος Κλεμμένος".Σίγουρα ,πρόκειται για ένα τραγούδι,που θα το αγαπήσετε από το πρώτο άκουσμά του.Το "ΑΗΤΤΗΤΟ ΑΛΑΤΙ" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ"

{youtube}S7RXXV-OWEc{/youtube}


ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ;

Μουσική:Γιάννης Μπαϊρακτάρης Ποίηση:Εmily Dikinson Ερμηνεία:Ευτυχία Μητρίτσα

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ",τιτλοφορείται η δισκογραφική δουλειά ,που κυκλοφόρησε μέσα στο 2018 η μπάντα των Liber Animus,με 12 συνθέσεις,εκ των οποίων οι 6 είναι μελοποιήσεις ποιημάτων της διάσημης Βρετανίδας ποιήτριας Emily Dickinson.To συνολικό αποτέλεσμα καταδεικνύεται εξαιρετικό κι από αυτή τη δουλειά επιλέγω να σας προτείνω το "Θα ξημερώσει ένα πρωί;"ποίημα υπ'αριθμ.148 της Dickinson,μια πολύ όμορφη σύνθεση του Γιάννη Μπαϊρακτάρη ,μέ πολύ ευρηματική ενορχήστρωση ,που ερμηνεύει εξαιρετικά η Ευτυχία Μητρίτσα.

{youtube}JhfixrRo79U{/youtube}



TOY ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΚΟΝΗ

Μουσική:Λευτέρης Μέρος Στίχοι:Φάνης Καββαδάς Ερμηνεία:Λευτέρης Μέρος

Τρίτη δισκογραφική δουλειά για τον Λευτέρη Μέρο,μέσα στο 2018 ,με τον "ΘΕΑΤΗ" του.Μια δουλειά,που απαρτίζεται από εξαιρετικές συνθέσεις του Λευτέρη Μέρου,ίσως η πιο μεστή δουλειά του,ως τώρα. Σε στίχους του Φάνη Καββαδά τα τραγούδια,και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα,πιθανότατα έχει βρει τον στιχουργό,που τον εμπνέει πραγματικά.Από τον "ΘΕΑΤΗ" ,στον οποίο συμμετέχει μια πλειάδα αγαπημένων ερμηνευτών,διαλέγω και σας προτείνω να ακούσετε το "Του χρόνου η σκόνη",που ερμηνεύει ο ίδιος ο αγαπημένος τραγουδοποιός. Ενα τραγούδι με εξαιρετική ενορχήστρωση και στίχους που ακουμπούν τις ανθρώπινες σχέσεις.Ο "ΘΕΑΤΗΣ" κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία "ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ"

{youtube}vXGUAl-dhzE{/youtube}

 


ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟ ΕΓΩ

Μουσική:Παντελής Κυραμαργιός Στίχοι:Παντελής Κυραμαργιός Ερμηνεία:Γεωργία Νταγάκη

Η "ΑΡΕΤΗ",μια δισκογραφική δουλειά-σταθμός για το 2018,μια εμπνευσμένη δημιουργική στιγμή του Παντελή Κυραμαργιού,προτείνεται συνολικά για ακρόαση,μιας και πρόκειται για μια concept βασίζεται στο περιεχόμενο του ομώνυμου διηγήματος.Εξαιρετικοί ερμηνευτές πλαισιώνουν ερμηνευτικα την "ΑΡΕΤΗ" ,ενώ οι αφηγήσεις του μεγάλου μας ηθοποιού Γιώργου Μιχαλακόπουλου,λειτουργουν σαν βάρκα,που οδηγούν το σύνολο των τραγουδιών κατ ευθείαν στη ψυχή...Η Αρετή...ένα πρόσωπο υπαρκτό,αλλα και η Αρετή του ανδρός...Από την "ΑΡΕΤΗ" επιλέγω το "Ανέκφραστο Εγώ" με ερμηνεύτρια την σπουδαία Γεωργία Νταγάκη.Η "ΑΡΕΤΗ" κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Panik Platinum.

{youtube}K9DcBYgNkVM{/youtube}

 


ΘΕΛΩ

Μουσική-Στίχοι:Δημήτρης Λιόλιος Ερμηνεία:Δημήτρης Λιόλιος

Εχει αγαπηθεί πολύ,όλα αυτά τα χρόνια ο σπουδαίος τραγουδοποιός Δημήτρης Λιόλιος.Τα περισσότερα από τα τραγούδια του που αγαπήσαμε όλα αυτα τα χρόνια ,ήταν βιωματικές μπαλάντες ,συχνά δυναμικές. Μια τέτοια μπαλάντα ,με βαθύ ερωτικό στίχο και εξαιρετική ενορχήστρωση,μας παρουσίασε τους πρώτους μήνες του 2018 ο Δημήτρης Λιόλιος."Θέλω" ο τίτλος του και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να το ακούσετε.Είναι από αυτά τα τραγούδια,που θα θελήσετε να ακούσετε και να ξαναακούσετε.

Το "ΘΕΛΩ" κυκλοφόρησε από την SUS4

{youtube}ONG-l_JpwE4{/youtube}


ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟ

Μουσική:Βασίλης Παπακωνσταντίνου Στίχοι:Γιώτα Γερογιώργη Ερμηνεία:Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το "ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟ" δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα των τραγουδιών του 2018,που περιμένουν να τα ακούσετε.Πρόκειται για ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.Οι ευρηματικοί στίχοι της Γιώτας Γερογιώργη,αλλά και η,γεμάτη ζωή,σύνθεση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου,δεν δίνουν μόνο,πλουσιοπάροχα,τα μηνύματα ,αναφορικά με την μέρα αυτή ,αλλά και με το ποια σταση ζωης θα πρέπει να τηρούμε απέναντι σε αυτούς τους συμπολίτες μας,αλλά ταυτόχρονα μας χαρίζουν κι ένα ολοκληρωμένο,εξαιρετικό τραγούδι.Ακούστε το κι αγαπήστε το.

{youtube}tnwdU4ROAd8{/youtube}

 


ΠΑΛΙΟ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ

Μουσική:Γιώργος Καγιαλίκος Στίχοι:ΔημήτρηςΛέντζος Ερμηνεία:Πίτσα Παπαδοπούλου

Ετσι κι αλλιώς η "ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΘΗ",η δισκογραφική συνεργασία,δηλαδή,του Γιώργου Καγιαλίκου και του Δημήτρη Λέντζου,καταγράφηκε σαν μια από τις σημαντικότερες δισκογραφικές δουλειές για το 2018.Από την δουλειά αυτή επέλεξα το εραιτικό "Παλιό Εικόνισμα" ,μια λαϊκή σύνθεση του Γιώργου Καγιαλίκου,που ενορχήστρωσε ο ίδιος δίνοντας παράλληλα και το λυρικό στίγμα του,μέσα από το οποίο τον αγαπήσαμε όλα αυτα τα χρόνια. Μόνο μια σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια ,όπως η Πίτσα Παπαδοπούλου,θα μπορούσε να ερμηνεύσει τους ξεχωριστούς στίχους του Δημήτρη Λέντζου στο "Παλιό Εικόνισμα".Μια σπουδαία ερμηνεύτρια ,μια εξαιρετική ερμηνεία,ένα ξεχωριστό τραγούδι,που σας το προτείνω προς ακρόαση,ανεπιφύλακτα.

Η "ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΘΗ" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ"

{youtube}3SV4Xaz43gg{/youtube}

 


Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μουσική:Γιώργος Μητρογιαννόπουλος Ποίηση:Ναζίμ Χικμέτ  Ερμηνεία:Γεωργία Κοκορίγκου

Η μελοποίηση ενός ποιήματος αποτελεί πάντα μια πρόκληση για έναν συνθέτη,Πόσο μάλλον,όταν πρόκειται για ένα πολυαγαπημένο ποίημα,όπως το "Η πιό όμορφη Θάλασσα" του μεγάλου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ,που ,σημειωτέον,δεν είναι η πρώτη φορά που μελοποιείται. Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος,το τόλμησε και με ερμηνεύτρια την μοναδική Γεωργία Κοκορίγκου,με το ξεχωριστό βελούδινο ηχόχρωμα της φωνής της,μας παραδίδει όχι μόνο μια εξαιρετική μελοποίηση ,αλλά ένα ολοκληρωμένο τραγούδι.Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα συνέβαλε σαφώς τα μέγιστα και η ενορχηστρωση από τον σπουδαίο Στέφανο Χατζηαναγνώστου. "Η πιο όμορφη Θάλασσα",που σας προτείνω για ακρόαση, περιλαμβάνεται στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου,με τίτλο "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ".

{youtube}4AtgyyK-Jbw{/youtube}



Η ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Μουσική:DILEMMA Ποίηση:Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ Ερμηνεία:DILEMMA

Ο Σωτήρης Τράγκας και η Πόπη Νταλαχάνη,οι DILEMMA,δηλαδή,έχουν παρουσιάσει ως σήμερα σημαντικές δισκογραφικές δουλειές ,χωρίς να αποστούν ποτέ από αυτό που είχαν σκεφτεί με την ίδρυση τους,δηλ. συνθέσεις με πρωτοποριακή αποψη,στίχους ,όχι επιφανειακούς ,και πάντα ενορχηστρώσεις ξεχωριστές.Μας έμαθαν ένα διαφορετικό μουσικό κόσμο μέσα από τις δουλειές τους. Και μέσα στο 2018 αποτολμούν ένα εγχείρημα δύσκολο,ξεχωριστό,Αποφασίζουν να μελοποιήσουν ποιήματα μιας από τις σημαντικότερες ,εν ζωή,Ελληνίδας ποιήτριας ,της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.Και κάπως έτσι ήλθε η "ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ",το νέο cd των DILEMMA,μια δουλειά ξεχωριστή,ένα δισκογραφικό διαμάντι του 2018,από την οποία επιλέγω και σας προτείνω το "Η Οραση του Ερωτα"...Ακούστε το,βυθιστείτε στην εξαιρετικήη ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και στην μοναδική ερμηνεία του Σωτήρη Τράγκα και προς το τέλος του ταργουδιού ακούστε και την ίδια την ποιήτρια να απαγγέλει.

Η "ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Ankh Productions

{youtube}j2s0MHNYxds&t=9s{/youtube}

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Μουσική-Στίχοι:Αντώνης &Δημήτρης Παπαβομβολάκης Ερμηνεία:Ελσα Καρυώτη

Ο Αντώνης και ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης φτιάχτουν μια πολύ όμορφη  σύνθεση,εμπλουτισμένη με δικούς τους στίχους και μας παραδίδουν ένα από τα πιο δυνατά ερωτικά τραγούδια της χρονιάς. Την σφραγίδα της βάζει η Ελσα Καρυώτη,μια ερμηνεύτρια που έγινε γνωστή από Talent Show,αναδεικνύοντας μέσα από την "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ" τόσο τις φωνητικές όσο και τις ερμηνευτικές της δυνατότητες. Εν αναμονή νέου δείγματος από την εκπληκτική Ξανθιώτισσα Ελσα Καρυώτη,ακούστε και λατρέψτε την "Λεπτομέρεια"

{youtube}07NAPgGLdcs{/youtube}

 


ΜΑΥΡΗ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ

Μουσική:Ιφιγένεια Κορολόγου Στίχοι:Δημήτρης Λέντζος Ερμηνεία:Ιφιγένεια Κορολόγου

Στην πρώτη της συνθετική απόπειρα η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ιφιγένεια Κορολόγου,πραγματικά,μας άφησε εκπληκτους.Η "ΜΑΥΡΗ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ",σε μοναδικούς στίχους του ποιητή Δημήτρη Λέντζου,καταφέρνει με το πρώτο άκουσμά της ,να σε ταξιδέψει μαγικά,παραμυθένια. Την "Μαύρη Παπαρούνα",την ενορχήστρωση της οποίας έχει επιμεληθεί με πολύ δεξιοτεχνία ο Γιώργος Καγιαλίκος,ερμηνεύει μοναδικά η ίδια η συνθέτης .Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την ακούσετε και να την αγαπήσετε.

{youtube}RiajEogV_fw{/youtube}

 


ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ

Μουσική:Αποστόλης Λυμπερόπουλος Στίχοι:Βίκτωρας Ρομποτής Ερμηνεία:Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Για το τέλος άφησα να σας προτείνω το τραγούδι "Της αυγής το χρώμα",που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δισκογραφική δουλειά των Apalaente,με τίτλο το όνομα της μπάντας. Αξίζει να ακούσετε όλη τη δουλειά των Apalaente.Οι Apalaente είναι μια μπάντα ,που ήρθε για να μείναι .Ξεχωριστές συνθέσεις,παντρέματα με παραδοσιακά ηχοχρώματα και όχι μόνο,στίχοι κυρίως βιωματικοί,καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις. Από αυτήν την δουλειά διαλέγω το τραγούδι "Της Αυγής το χρώμα",ένα δυνατό ερωτικό τραγούδι σε μουσική του Αποστόλη Λυμπερόπουλου,στίχους του Βίκτωρα Ρομποτή και στην ερμηνεία την εξαιρετική Αλκμήνη Χατζηνάσιου.

{youtube}RLem1oK0O9U{/youtube}

 

Δεκάδες ,ακόμα τραγούδια,εξαιρετικές δουλειές του 2018 ,σας περιμένουν να τα ακούσετε..Ψάξτε τα...Ακούστε τα ...Αγαπήστε τα...

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

 

Για τον www,lavitaradio,gr

Γιάννης Ταμπάκης

Διαβάστηκε 3383 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 00:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Loading...