''Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο τραγούδι ''Άντε να σταθώ στα πόδια μου''το 2015.Ένα τραγούδι που γράφτηκε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου.
Ο Γιώργος όμως είχε στο ενεργητικό του ως τότε δύο δισκογραφικές δουλειές:''Χειμώνα φέρνεις'' (2005) και ''Μωσαϊκό'' 2014.
Το 2016 ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και κυκλοφορεί το άλμπουμ ''Κρητικός Ορίζοντας''.
Τον Δεκέμβριο του 2017 έρχεται η συνεργασία με τον Βασίλη Σκουλά και προκύπτει ο δίσκος:'' Κεχριμπάρι και Ζαφείρι''.
Βασίλης Σκουλάς και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης συναντιούνται για δεύτερη φορα δισκογρφικά, αφού ο Βασίλης Σκουλάς συμμετείχε και στη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου (Μωσαϊκο).
Η συνάντηση των δύο διαφορετικών γενεών της ''κρητικής σχολής'', έχει ως αποτέλεσμα εννέα καινούργια τραγούδια και επτά παλιότερα σε ζωντανή ηχογράφηση από κοινές τους εμφανίσεις.
Στα καινούργια τραγούδια της δουλειάς αυτής ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης εκτός από τη μουσική έχει γράψει και στίχους σε κάποια απο αυτά.Στα υπόλοιπα στίχους έχουν γράψει οι: Φρόσω Γιατρομανωλάκη, Γιάννης Μποτονάκης και Πάνος Δημητρόπουλος.
Η εμπειρία του Βασίλη Σκουλά και ο νεανικός ενθουσιαμός του Γιώργου έιναι το καλύτερο συστατικό για αυτή τη δουλειά.
Τόσο το εξώφυλλο όσο και το άκουσμα των τραγουδιών, βγάζουν το παρεϊστικο κλίμα που αναζητά ένας επισκέπτης όταν βρίσκεται στην Κρήτη.
Ένα ποτήρι κρασί ή τσικουδιά η καλύτερη παρέα για την ακρόαση αυτού του δίσκου.
Στην υγειά σας λοιπόν και καλη ακρόαση!!! '
Για τον www.lavitaradio.gr
Δημήτρης Μιχαλαριάς
Προκύπτουν τραγούδια που μέσα από τη μελωδία τους εκφράζουν την απογοήτευση αλλά και την πίκρα της ψυχής.
Τέτοια τραγόυδια είναι αυτά που βρίσκουμε στο βιβλίο-cd του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη.Εννέα τραγούδια που ''υμνούν'' τους χαμένους έρωτες.
Με επιρροές της παραδοσης ο δημιουργός αποτυπώνει την ερωτική απογοήτευση σε νότες.
Τίτλος του βιβλίου-cd ''Το πικρό''.
Εκτός του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη σε αυτή τη δουλειά συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου, η Μαρία Αναματερού, ο Haig Yazdjian (με έναν φωνητικό αυτοσχεδιασμό) και η κυρία Κλειώ Δενάρδου που τραγουδά το ομώνυμο τραγούδι.
''Πίσω απ'το τζάμι'' γεννιούνται και πεθαίνουν οι έρωτες, ως ''Υετός'' πέφτουν στη γη, ''η σκέψη ξεθωριάζει'', ''τα βλέφαρα κλείνουν'', ''παίρνει ο καθένας ό,τι θέλει'' όταν ο ''χωρισμός έρχεται''.''Τα ρούχα τσαλακώνονται'', ο ''στίχος μένει αχτένιστος'' και η γεύση ''πικρή'' στο στόμα.
Ένα παιχνίδι με τους τίτλους των τραγουδιών για να ΄΄γλυκάνουμε'' αυτό ''Το πικρο'' cd το οποίο θα κρατήσει συντροφιά σε αυτούς που περνούν τον γολγοθά ενός χαμένου έρωτα και θα απαλύνει τον πόνο τους και όπως λέει ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης μεταξύ άλλων:''...
Το Πικρό, όσο και να φαίνεται σκοτώδες, είναι φωτεινό. Γιατί είναι καλορίζικος όποιος στ᾽αλήθεια ερωτεύτηκε… και περίσσεια καλόμοιρος όποιος εγκαίρως απελευθερώθηκε από τα δεσμά του πάθους'
.Καλή ακρόαση!!!
Για τον La Vita Radio
Δημήτρης Μιχαλαριάς
{youtube}L1weEHosNic{/youtube}
Σε μια εποχή που η δισκογραφία είναι ανύπαρκτη ουσιαστικά, κάποιοι καλλιτέχνες επιμένουν να ''καταθέτουν'' τη ψυχή τους σε μία δισκογραφική δουλειά και πολύ καλά κάνουν, γιατί με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνουν τα τραγούδια τους.
Ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες,ο Γιάννης Χαλκιαδάκης.
Τραγουδοποιός από το Ρέθυμνο, μας παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο ''Μύστες'', η οποία περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια.
Την πρώτη του αυτή προσπάθεια στη δισκογραφία, ενισχύουν τρεις φωνές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.Ο Βασίλης Σκουλάς που συμμετέχει με δύο τραγούδια, ''Μεθυσμένος'' το πρώτο, ντουέτο με τον συνθέτη και ''Σεβντας'' το δεύτερο.Ο Παντελής Θαλασσινός τραγουδά τον ''Αχέροντα'' και η τρίτη φωνή, είναι αυτή της Καίτης Κουλιά, η οποία συμμετέχει στο τραγούδι ''Μύστες'' ντουέτο με τον συνθέτη.
Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, ως γνήσιος εκπρόσωπος της κρητικής σχολής, δεν θα απογοητεύσει τους ακροατές της πρώτης του δισκογραφικής απόπειρας.Μία επιτυχημένη απόπειρα που αξίζει να ξεπεράσει το κρητικό πέλαγος και να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερα αυτιά και οι ''μουσικές να συνεχίσουν να υφαίνουν με αργαλειό τα αστέρια'' όπως λέει ο στίχος του τραγουδιού, που έδωσε τον τίτλο σε αυτή τη δουλειά.
Καλοτάξιδες λοιπόν οι ''Μύστες'' και καλή ακρόαση σ'εσάς που ψάχνετε το καλό ελληνικό τραγούδι!
Για τον www.lavitaradio.gr
Δημήτρης Μιχλαριάς
''Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο'', η νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Πλατύραχου.
Η δεύτερη δουλειά του μέσα σε τρία χρόνια.
Μετά τα ''Άστεγα'' το 2016, ο καταξιωμένος συνθέτης μας παρουσιάζει δεκατρία τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου.
Τραγούδια που μας παραπέμπουν σε παλιά λαϊκά ακούσματα με σύγχρονες όμως ''πινελιές'', κάτι που ξέρει να κάνει καλά ο Νίκος Πλατύραχος και με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Συμμετέχουν:ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Αφροδίτη Μάνου, η Βίκυ Καρατζόγλου, η Νεφέλη Φασούλη και ο ίδιος ο συνθέτης.
Ακούγοντας τα τραγούδια ένιωσα ότι ειμαι στο σήμερα και κοιτώ ''κλεφτά'' πίσω στον χρόνο τα παλιά λαϊκά πάλκα.Αυτό έχει να κάνει με τις λαϊκές μελωδίες του συνθέτη, που αποδίδονται με μία ''ragtime'' διάθεση, όπως ακριβώς έγινε στην προηγούμενη του δουλειά, ''Τα άστεγα''.Το πάντρεμα δηλαδή του ρεμπέτικου με την ''ragtime'' μουσική.Κάτι που δηλώνει πια το προσωπικό ύφος του Νίκου Πλατύραχου και περνάει ένα νέο άκουσμα στο ελληνικό τραγούδι.
Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που ο δίσκος αυτός αξίζει την προσοχή μας,ο δεύτερος λόγος είναι ο εξαιρετικός στίχος του Δημήτρη Λέντζου.
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!
Για τον www.lavitaradio.gr
Δημήτρης Μιχαλαριάς
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, διαβήκαμε την πόρτα στο studio του Lavita Radio, παρέα με τον Γιάννη Ταμπάκη και τον Λευτέρη Μέρο, με ξεκάθαρη αποστολή και πολύ καλή διάθεση. Να παρουσιάσουμε τη νέα δισκογραφική πρόταση του Λευτέρη, με τίτλο "ΘΕΑΤΗΣ", παραγωγής ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ.
Ο Λευτέρης, αυτοδίδακτος μουσικός, γράφει μουσική και τραγουδάει για την χαρά της ζωής. Τέσσερα χρόνια μετά το "ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ" επιστρέφει με τον "ΘΕΑΤΗ".
Ρώτησα τον Λευτέρη αν είναι πιο ώριμος και ο ίδιος και ο δίσκος του, αν βγαίνουν πια από μέσα του "θεατές" οι ανησυχίες του και αν μετουσιώνονται σε καλές στιγμές, ευχαρίστησης, περηφάνιας ίσως. Εξάλλου του θύμησα ότι συζητούσαμε σχεδόν 1 1/2 χρόνο πριν για το δίσκο αυτόν, μου είπε περίπου 2 1/2 χρόνια πήρε τελικά.
Η συνεργασία του με το φίλο του Φάνη Καββαδά εκτυλίχθηκε όπως είπε ο ίδιος τυχαία, ένα βράδυ ένα μάτσο στίχοι βρέθηκαν στα χέρια του Λευτέρη, προερχόμενα από τον στιχουργό. Άρχισε να διαλέγει πυρετωδώς. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολαβούν πολλά, με τον Άγγελο Σφακιανάκη να διαλέξουν φωνές. Και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εύκολο, αφού υπάρχουν τραγούδια κομμένα και ραμμένα για τους ερμηνευτές τους, λες αυτό μόνο ο Περίδης, μόνο ο Ψαραντώνης, μόνο ο Μέρος.
Στο δια ταύτα, ο "Θεατής" είναι ιστορίες, είναι έρωτας, είναι ζωή, είναι παιδί, είναι άνθρωπος και θεριό μαζί. Κι ο ίδιος, λες και παρακολουθεί από ψηλά, τον ίδιο του τον εαυτό με τα χίλια πρόσωπα. Ίσως κακομοίρης του καναπέ, ερωτευμένος, βουνό είναι τελικά ο άνθρωπος. Η μελοποίηση των τραγουδιών επίσης ποικίλλει, από ροκ σε παραδοσιακό, σε 9/8, σε απτάλικο, σε βαλσάκι, τι άλλο να ζητήσεις. Από τους δίσκους που τους βάζεις στο cd και τους ακούς μέχρι τέλος.
Ο "Θεατής", σε βάζει σε σκέψεις, θα πονέσεις να ακούσεις αλήθειες:
Λαγοκοιμάται τ' όνειρο, κοίτα μην το ξυπνήσεις και σου θυμίσει τη ζωή που ξέχασες να ζήσεις... Γροθιά!
"Του χρόνου η σκόνη", τραγούδι που παίχτηκε πολύ από το Lavita Radio σε αποκλειστική μετάδοση. Το τέλος μιας ιστορίας, σε "Σχέδια που δεν τέλειωσαν".
Παραδοσιακά τα"Πουλιά είσαστε όνειρα", με βουκολικό πάθος και κλαρίνο, να προσφωνούνται, "Αφέντες είστε όνειρα κι εμείς οι υπηρέτες".
"Μίλα τα ξαναμίλα τα", ροκ ερωτικό κρεσέντο σε εξομολογητικό στιλ, αλλά με περισσή μουρμούρα στον ίδιο του τον εαυτό, "Κουράγιο μου με κούρασες".
Κι έτσι πάνε όλα, με στίχους που έχουν τη σημασία τους και στήθηκαν αριστοτεχνικά, να βρουν τη μελωδία τους και να έχουν να πουν κάτι. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον "Ρολογά", το απτάλικο που τραγουδάει ο Ορφέας Περίδης, ένα τραγούδι που βάζει το χρόνο να είναι είναι ίδιος και για παχιές και για φτενές τσέπες. Ο Λευτέρης Μέρος βέβαια, ωρολογοποιός ο ίδιος, έδωσε πολύ προσοχή σε όλο αυτό το περιγραφικό image ενός ρολογά που βλέπει τα πάντα από τον πάγκο του και ξέρει να ξεχωρίζει το "ρολόι του λεφτά" και του "φτωχούλη το ρημάδι".
Το "Τελευταίο ταξίδι" επανήλθε από το 2007, όταν είχε συμπεριληφθεί στο "Ταράζεις τα νερά", ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη που σεβάστηκε απόλυτα ο συνθέτης. Μάλλον τον έχει συνεπάρει και συναισθηματικά, Καρυωτάκης είναι αυτός!. Το "Βουνό είναι ο άνθρωπος", λες και γράφτηκε για τον Ψαραντώνη. Το απογειώνει, το τοποθετεί εκεί που πρέπει, ερμηνεύοντας και δείχνοντας τη δύναμη και την ποταπότητα του ανθρώπου μαζί. Κι εκεί, για το τέλος, η αντίθεση. Από τον Ψαραντώνη και τη βαριά, ηγετική φωνή του, έρχεται η μικρή Ηλέκτρα να τραγουδήσει με το Λευτέρη για ένα "Κόκκινο βαρκάκι". Απόλυτη αρμονία μέσα από ένα αντικαθρέφτισμα.
Η καρέκλα του "Θεατή" μοιάζει ετοιμόρροπη στο φυλλάδιο, να αποσυντίθεται ίσως από τις ιδιοτροπίες των ανθρώπων.
Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια του Λευτέρη και του Φάνη είναι οι Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Θοδωρής Κοτονιάς, Ευτυχία Μητρίτσα και η Βιολέτα Ίκαρη (β φωνή στο "Θαύμα").. Σε έκτακτη συμμετοχή ο Ψαραντώνης.
Την ενορχήστρωση, την ηχοληψία και τη μίξη υπογράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος του Studio Soundflakes.
Τα τραγούδια του CD:
01. Θεατής - Μίλτος Πασχαλίδης
02. Του χρόνου η σκόνη - Λευτέρης Μέρος
03. Πουλιά είσαστε όνειρα - Ευτυχία Μητρίτσα & Θοδωρής Κοτονιάς
04. Μίλα τα ξαναμίλα τα - Λευτέρης Μέρος
05. Νυχτοπούλι - Θοδωρής Κοτονιάς
06. Το θαύμα - Λευτέρης Μέρος
07. Ο Ρολογάς - Ορφέας Περίδης
08. Τελευταίο ταξίδι - Λευτέρης Μέρος (ποίηση Κώστας Καρυωτάκης)
09. Βουνό είναι ο άνθρωπος - Ψαραντώνης
10. Ένα κόκκινο βαρκάκι - Λευτέρης Μέρος & η μικρή Ηλέκτρα
Τα εικαστικά σχεδίασε ο Μπάμπης Κούρτης.
Παραγωγή: Μικρός Ήρως
Διεύθυνση Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης
Λευτέρη και Φάνη σας ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Κώστας Προβατάς
Η νέα Γενιά της Ελληνικής μουσικής,του Ελληνικού τραγουδιού καταθέτει τα διαπιστευτήριά της,στον μεγάλο Μίκη της Ελλάδας.
Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό,για να κρίνουμε απόλυτα θετικά το cd "Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον Κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη"。
Και θα αρκούσε ,γιατί το ζητούμενο ,είναι όχι μόνο να μην φθίνουν,όσα μεγάλα ,ψήλωσαν την Ελλάδα,αλλά και να αναπνέουν ,να ζουν ,να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο ,και μαζί τους να ψηλώνει ακόμα περισσότερο κι η Ελλάδα,μέσα από την μάτιά της νέας Γενιάς.
Πέρα απ'αυτό,όμως ,πρόκειται για μια αξιολογότατη και αξιοσημείωτη δουλειά.Ενα καλοδουλεμένο πόνημα.
Κυρίες και κύριοι,ουσιαστικά ,πρόκειται για τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη με συμφωνικό ήχο.
Ο, επί μια δεκαετία ,συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη,Γιάννης Μπελώνης,ενορχηστρώνει μοναδικά τα τραγούδια του μεγάλου Μίκη,την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Στάθης Σούλης,ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει μοναδικά η mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη.
Η ηχογράφηση και επεξεργασία του ηχητικού υλικού, πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Στο μοναδικό "Την πόρτα ανοίγω το βράδυ",μαζί με την Μπέττυ Χαρλαύτη ,η εμβληματική Μαρία Φαραντούρη,o Zülfü Livaneli στη "Μαγιοπούλα" και ο ταλαντούχος Γιώργος Περρής στην "Ομορφη Πόλη"...σημειολογικά,σημαντικές συμμετοχές στο εξαιρετικό,αυτό cd.
Το ανέκδοτο τραγούδι «Θέλω να τραγουδήσω» («Με το αίμα»), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου,αποτελεί ένα ,ακόμα,διαμάντι-δείγμα του μεγαλείου της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.
Δεν συστήνεται,απλά,ο δίσκος...
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ...
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
Γιάννης Ταμπάκης
{youtube}FjeiAyUSaGM{/youtube}
Περισσότερο ώριμος,από ποτέ, επανέρχεται,ο Κώστας Λεμονίδης,με την τέταρτη δισκογραφική του δουλειά...
"ΠΑΡΑΛΟΣ",ο τίτλος της κι ο συνθέτης,μας ξεναγεί, μέσα από τα 10,ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά κομμάτια του cd, στα "κρυσφήγετα" της ψυχής του και τα μοιράζεται μαζί μας.
Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον στίχο ,ο Κώστας Λεμονίδης συνεργάζεται με πολύ αξιόλογους στιχουργούς,όπως η Ευαγγελία Μαυρίδου, η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, η Αγνή Παλάντζα, ο Μιχάλης Μουλάκης, η Αριάδνη Λαδά, η Ελένη Τζιαμουράνη και o Αλέξανδρος Παβατζόγλου.
Οι ατμοσφαιρικές συνθέσεις του "ΠΑΡΑΛΟΣ" ,παίρνουν "σάρκα και οστά",μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των Αγγελική Τουμπανάκη, Σοφία Νάσσιου, Σοφία Ανδριανού και Βάντα Πιέρρη.
Φυσικά,ερμηνευτικά,δηλώνει "παρών" και ο ίδιος ο Συνθέτης.
Η αγάπη του συνθέτη στα ορχηστρικά κομμάτια,είναι εμφανης και στον "ΠΑΡΑΛΟ",με το ομώνυμο,πραγματικά,πολύ δυνατό ,ηλεκτρικό ,ορχηστρικό κομμάτι,ενώ την ίδια στιγμή,γυρνάει και τη ματιά του προς τα πίσω και μας προσφέρει μια υπέροχη επανεκτέλεση του πολυαγαπημένου "Γιεζαέλ",των Daltons, των 70's.
"Γωνία Facebook και Τwitter,δεν θα'ρθω"...κι ο Κώστας Λεμονίδης,γράφοντας μια εξαιρετικά αισιόδοξη μουσική πάνω στους ευφυέστατους στίχους του Αλέξανδρου Παπαβατζόγλου,μιλάει για όλη την αλήθεια της ανύπαρκτης ζωής και τους τρόπυς διαφυγής προς το φως,
"Ασε τ'αύριο,δες το τώρα,μάθε να λες "είμαι καλά".....έτσι ,με αυτό το αισιοδοξο μηνυμα,πάνω σε στίχους της Ελένης Τζιαμουράνη,ο Κώστας Λεμονίδης ,ολοκληρώνει τον "ΠΑΡΑΛΟ",ανανεώνοντας το ραντεβού με τους φίλους του καλού Ελληνικού Τραγουδιού...
Στο cd συμμετείχαν οι μουσικοί : Περικλής Χατζής (μπάσο), Πάνος Ανδρέου (τύμπανα), Νίκος Σάλτας (πλήκτρα & πιάνο), Απόστολος Καλτσάς (μπάσο), Μιχάλης Ορφανίδης (τύμπανα – κρουστά), Ευαγγελία Μαυρίδου (πλήκτρα – πιάνο), Φώτης Μυλωνάς (πλήκτρα – φλάουτο – φωνητικά), Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί), Κώστας Λεμονίδης (κιθάρες – μαντολίνο)ενώ στα φωνητικά συμμετείχε η Εφη Καραγιάννη
"ΠΑΡΑΛΟΣ"....μια εξαιρετική δουλειά,από έναν σπουδαίο ,σύγχρονο τραγουδοποιό,τον Κώστα Λεμονίδη,που συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Γιάννης Ταμπάκης
{youtube}g9unK629eiQ{/youtube}
{youtube}oj_thF_5S6k{/youtube}
Σ'ένα διαφορετικό ταξίδι μας προσκαλεί ο Aural Fragment ( Γιώργος Λαζάρου),μέσα από το OCEANIC ,την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του πολυγραφότατου συνθέτη.
Μετά την Τριλογία του RETURN TO SPACE,ο βιρτουόζος των συνθετητών ,Γιώργος Λαζάρου,επιστρέφει με μια νέα δουλειά,χωρίς να ξεφεύγει απ'ότι ,μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει...
Επιστρέφει με μια συμπαγή,concept δισκογραφική δουλειά,κρατώντας ψηλά τη σημαία της concept ηλεκτρονικής μουσικής,ενός είδους,που ,ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι συνθέτες το υπηρετούν,πλέον,σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενα είδος,που ας μην ξεχνάμε,πως το υπηρέτησαν στο παρελθόν, ονόματα-μύθοι,όπως ο Vangelis ,o Jean Michel Jarre κ.α.
Οι συνθετητές αποκτούν ζωή στα χέρια του Aural Fragment,και μετατρέπουν το Oceanic σε μια επική διαδρομή στους απέραντους Ωκεανούς και στους μυστηριώδεις βυθούς τους.
Το Oceanic αποπνέει τον σεβασμό που απαιτείται προς το υγρό στοιχείο,το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Γαλάζιο μας Πλανήτη.
Ξεκινώντας από την Μεσόγειο,με το επιβλητικό-σήμα κατατεθέν .του OCEANIC ,Mediterranian Sea και τα εξαιρετικά φωνητικά της Dramatic Soprano Μάνιας Βλαχογιάννη,ο Aural Fragment,φτάνει στο Gibraltar ,ένα track ,που μπορεί να ακουστεί πολύ και σε πολλούς χώρους.
Το μακρύ,μυστηριακό,επικίνδυνο και συγκλονιστικό ταξίδι του Aural Fragment στους Ωκεανούς,αποτελεί πραγματική πρόκληση για τα αυτιά του ακροατή .
Παρέα με θαλάσσιους ήχους ,αλλά και την εκπληκτική νέα Lyric Soprano ,Μαριάννα Κουκουτσάκη, στο South Atlantic Ocean,η διαδρομή στους βυθούς των τεσσάρων Ωκεανών,μόνο σαν μαγική μπορει να χαρακτηριστεί.
Ο μυστηριακός χαρακτήρας του υγρού στοιχείου,αναδύεται μέσα απο το The Devil's Triangle.Mέσα απο το Track ,που είναι αφιερωμένο στο Τρίγωνο του Διαβόλου,ο συνθέτης απλώνει με ένα μοναδικό τρόπο τον Σεβασμό πρός το Αγνωστο,που εν πολλοίς ,χαρακτηρίζει το υγρό στοιχείο του Πλανήτη μας.
Το Oceanic ,που μόλις κυκλοφόρησε,σε ψηφιακή μορφή,κάτω απο το label της FM RECORDS θα σας μαγεύσει.
Ακούστε το ολόκληρο....
Φορέστε τα ακουστικά σας και ακούστε το ολόκληρο.
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι-εμπειρία.
Γιάννης Ταμπάκης
{youtube}9mSAGLGdUtw{/youtube}