Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 23:24

΄΄ ΑΣΙΑ μου ΜΙΚΡΑ΄΄ στο Φεστιβάλ ΄΄ Μικρό Παρίσι των Αθηνών΄΄ στο LUX (6/10)

Μουσικοποιητική παράσταση βασισμένη σε κείμενα από το
ομώνυμο βιβλίο του Ηλία Παπακωνσταντίνου.
Το ποιητικό έργο ΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΙΚΡΑ αποτελείται από ποιήματα, πεζό λόγο και στίχο. Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Αγγελάκη – Αττικός και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τον μαγικό τόπο τους, αλλά και στους πρόσφυγες όλου του κόσμου. Η αδικία, το δράμα του πολέμου και της προσφυγιάς δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον διακεκριμένο λογοτέχνη Ηλία Παπακωνσταντίνου, στο σύνολο του έργου του. Μέσα από την ιδιαίτερη γραφή του στο συγκινητικό Ασία μου Μικρά, εξετάζει τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού μέσα από ένα πρίσμα πανανθρώπινο, αντιπολεμικό, αλλά και έντονα πολιτικοποιημένο. Η Μικρασία, η Ανατολική Θράκη, περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δείχνοντας τη φωτεινότητα του τόπου, των ανθρώπων, την λαμπρή ιστορία μέσα στις χιλιετηρίδες, αλλά και την τραγική εξέλιξη των πραγμάτων, πότε μιλώντας, νοσταλγικά, αντιπολεμικά, ονειρικά ή δακρυσμένα και πότε πολιτικά.
Τα κείμενα διανθίζονται με μουσική και γνωστά τραγούδια από τις καταξιωμένες ερμηνεύτριες ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ και ΘΕΛΜΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και τους μουσικούς ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ στο βιολί και Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα και στην μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν, μεταξύ των άλλων, μελοποιημένα ποιήματα του Ηλία Παπακωσταντίνου σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου.
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ
Κάντε εγκαίρως τις κρατήσεις σας στο 210 5240888

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Loading...