Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 13:21

Ο διεθνής λαουτίστας και συνθέτης Βασίλης Κώστας κάτοχος του βραβείου "Forty Under 40" του Greek America Foundation

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακόμη μία διεθνής διάκριση για τον εξαιρετικό λαουτίστα και συνθέτη από την Ήπειρο Βασίλη Κώστα, έρχεται να σφραγίσει τη σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του!
 
Πρόκειται για το βραβείο “Forty Under 40”, πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greek America Foundation, με έδρα τη Ν. Υόρκη, το οποίο αποτελεί από το 2010 την κορυφαία αναγνώριση για τους Βορειοαμερικανούς Ελληνικής καταγωγής, 40 ετών και κάτω, τιμώντας τα κορυφαία νεαρά ταλέντα της κοινότητας που έχουν διαπρέψει στις επιχειρήσεις, τις επιστήμες, τις τέχνες και άλλα πεδία.
 
Ο Βασίλης Κώστας, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Global Jazz Institute του Berklee College of Music της Βοστώνης, ύστερα από πλήρη υποτροφία, επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για το λαούτο και στην ελληνική παραδοσιακή, αλλά και τη τζαζ μουσική, συστήνοντας παράλληλα με ένα διαφορετικό τρόπο την ηπειρώτικη μουσική στη διεθνή σκηνή, με εμφανίσεις στο Carnegie Hall, σε κορυφαία μουσικά festivals, αλλά και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των Η.Π.Α. και του Καναδά.
 
Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Global Messengers του βραβευμένου με Grammy πιανίστα της Τζαζ, Danilo Perez, ενώ τo πρόσφατο "The Soul of Epirus" Duo Album με τον Πετρολούκα Χαλκιά ψηφίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ του 2019 από το Balkan World Music Chart.
 
Παράλληλα είναι ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής δύο μουσικοεκπαιδευτικών προγραμμάτων: του Epirus Ensemble στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βοστώνης και του Kalesma project, που συνεχίζεται στην Κιβωτό του Κόσμου στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με στόχο την αξιοποίηση της καλλιτεχνικής κλίσης των παιδιών, αλλά και τη χορήγηση υποτροφιών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο Berklee College of Music της Βοστώνης.
 
Το σημαντικό αυτό έργο του Βασίλη Κώστα εκτιμήθηκε από το Greek America Foundation, το οποίο προχώρησε στη βράβευσή του, καθώς τα βραβεία "Forty Under 40" αναγνωρίζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα όσων όχι μόνο έχουν ξεχωρίσει στις επαγγελματικές τους προσπάθειες, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν ενδιαφέρον και μέριμνα σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.
 
Η αριστεία και η φιλανθρωπία είναι οι δύο πυλώνες του οράματος του Greek America Foundation, επιτομή των οποίων αποτελούν  οι νικητές των βραβείων "Forty Under 40".

Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός
 
 Μπορείτε να γνωρίσετε όλους του βραβευθέντες εδώ:
https://greekamerica.org/forty-under-40-class-of-2020/
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον Βασίλη Κώστα:
https://artway.gr/portfolio-item/vasilis_kostas/

Διαβάστηκε 853 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Loading...