Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 21:53

"ΤΟ ΕΡΓΟ" - Η μεγάλη επανεμφάνιση της ΒΟΥΛΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗ στο Μπαράκι της Διδότου !

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η ανακοίνωση-πρόσκληση που είχε βγάλει ο Θανάσης Συλιβός έλεγε τα εξής:

Μετά από μια μεγάλη και επιλεκτική σιωπή, η μεγάλη ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο «Τα πέριξ» είπε ότι τώρα, είναι η ώρα να πει καινούργια τραγούδια.
Η συγκίνηση αλλά και η χαρά μας είναι μεγάλη. Αυτή η μοναδική, ιδιαίτερη και βαθιά φωνή, μας έρχεται με ένα νέο άλμπουμ σε μουσική του αγαπημένου της Τάσου Γκρους και στίχους του Βαγγέλη Βελώνια, της Μαρίας Τσιμικλή, αλλά και σε ένα της ίδιας. Τίτλος του «Το έργο». Το έργο της ζωής μας. Αυτό που παίζεται στο δρόμο, στα βάθη του μυαλού μας, στην οθόνη του κόσμου.

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το νέο άλμπουμ της Βούλας Σαββίδη «Το έργο», την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 21:00 στο «Μπαράκι της Διδότου - Πολυχώρος Πολιτισμού».

Όπερ και εγένετο, το άλμπουμ "Το έργο" παρουσιάστηκε ολόκληρο. Όμως η βραδιά δεν ήταν αυτό που λέμε "μονοκόμματη".

unnamed 400x427

Θα πρέπει να μνημονευτεί το γεγονός ότι η επιστροφή της Βούλας Σαββίδη εξελίχθηκε σε μια συνάντηση φίλων, αλλά και ανθρώπων που πασχίζουν να αποδείξουν πως υπάρχει δισκογραφία, έμπνευση, δημιουργία.
Να μνημονευτεί επίσης το τρακ μιας τόσο σπουδαίας ερμηνεύτριας, που δεν ξεχνά τις καταβολές της τις μουσικές και είναι εδώ για να πάει παραπέρα μαζί με όλους μας.
Να μνημονευτεί η προσπάθεια του "Χώρου Πολιτισμού", όπως εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία το Μπαράκι της Διδότου.
Να σημειωθεί κυρίως ότι απολαύσαμε ξανά τη Βούλα Σαββίδη, τις δημιουργίες του Τάσου Γκρους και του Βαγγέλη Βελώνια, της νεοεμφανιζόμενης στιχουργού Μαρίας Τσιμικλή, όσο και την προσπάθεια της ίδιας της Βούλας Σαββίδη στο στίχο.

Κι αν με λίγα λόγια θα λέγαμε τι "πήραμε" από το "Έργο", θα λέγαμε πολύ συναίσθημα, ψυχή, έμπνευση, χαλάρωση, ελπίδα για το μουσικό μας μέλλον... Υπέροχες δημιουργίες για όλα τα γούστα, από μια ιδιαίτερη φωνή της Ελλάδας, που όπως κάποτε της είπε ο Χατζιδάκις στην πρώτη οντισιόν απέναντί του "Μη σταματάς, μη σταματάς", θα της το φωνάξουμε όλοι μας!

Για το βιβλίο-cd μίλησαν οι
Ευγενία Λουπάκη, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, ο
Αντώνης Μποσκοΐτης, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης και κάποιοι προσωπικοί φίλοι της ερμηνεύτριας.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Νίκος Βελώνιας, πιάνο
Θανάσης Σοφράς, μπάσο
Δημήτρης Κούστας, ακορντεόν,
όσο και ακόμα δύο που μπήκαν τελευταία κι απρόσμενα στη σύνθεση λόγω ασθένειας.

Ας μας συγχωρήσουν που δεν συγ-κρατήσαμε τα στοιχεία τους.

 

Ακούσαμε τραγούδια από τα "Πέριξ", θυμηθήκαμε το κοινό παρελθόν των Σαββίδη-Γκρους από τα "Καινούρια Ρούχα" του 1994, απολαύσαμε όλο το "Έργο".
Χαιρετηθήκαμε με φίλους και γνωστούς και δώσαμε ραντεβού για επόμενες παρουσιάσεις που έρχονται, είτε στο "Μπαράκι της Διδότου" ή και οπουδήποτε αλλού μας φέρουν οι κοινοί μας δρόμοι της αγάπης για τη μουσική και τη δημιουργία!

Για το La Vita Radio

Κωνσταντίνος Προβατάς

Διαβάστηκε 314 φορές
La Vita

Τελευταία άρθρα από τον/την La Vita