Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

Ο "Δον Κιχώτης", στο θέατρο Παλλάς - "Συνάντηση μ εναν ονειροπόλο"

Δύο ώρες απόδρασης από τη ζοφερή πραγματικότητα στο Θέατρο Παλλάς. Αυτό βιώσαμε με τη Μαρία Λιμογιάννη παρακολουθώντας την παράσταση “Δον Κιχωτής” , το ανυπέρβλητο έργο του Θερβάντες ίσως το πιο αληθινό “παραμύθι” που έχει γραφτεί ποτέ. Εκπληκτικά σκηνικά και κουστούμια, εικόνες, χρώματα και ευρηματικά στοιχεία που μας ταξίδεψαν και μας στο μυαλό και στις εικόνες που οραματιζόταν ο ίδιος ο ήρωας.

don2

Απολαυστικός ο Γιάννης Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, γλυκά “φευγάτος” με μια μόνιμη παιδική απορία και “αφέλεια” στο πρόσωπό του όπως ακριβώς ένα μικρό παιδί, βλέπει τον κόσμο ή θέλει να τον βλέπει. Τώρα για τον ταιριάστο Δημήτρη Πιατά έχω την εντύπωση ότι ο Θερβάντες είχε αυτόν στο μυαλό του με κάποιον τρόπο όταν περιέγραφε τον Σάντσο, η φωνή, η κίνηση και η παρουσία του. Πολύ ωραίο δέσιμο με τον Γιάννη Στάνκογλου. Συνοδοιπόρο στα όνειρά του με λίγα κρομμύδια όπως λέει και ο ίδιος και μοναδική μικρή απαίτηση ένα νησί το οποίο θα διοικεί. Ουτοπία θα μου πείτε...ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ !!! Γιατί ζούμε στον κόσμο του “Δον Κιχώτη”, στον κόσμο της φαντασίας που τα πάντα είναι δυνατά. Μπαίνουμε στο παραμύθι του δίχως όρους, απλά και χαλαρά και απολαμβάνουμε μια παράσταση με χορευτές, τραγουδιστές, ακροβάτες, ξωτικά, παπάδες και επιβλητικούς ανεμόμυλους.

don3

 

Τελικά είναι τόσο φανταστικά αυτά?! Η πανέμορφη Δουλτσινέα που όπως μας λέει και ο ίδιος ο Δον Κιχώτης είναι τέλεια γιατί μπορεί να την αλλάζει και να τη σκέφτεται όπως τη θέλει. 'Ενα παραμύθι μέσα στην πραγματικότητα ή η πραγματικότητα μέσα σ'ένα παραμύθι?! Μια ταξιδιάρικη δεμένη παράσταση και μια “απόδραση” που συνιστώ ανεπιφύλακτα για μικρούς και μεγάλους. Διασκεδαστική και ψυχαγωγική, υπέροχες ερμηνείες και φωνές με εξέχουσα τη Σαββίνα Γιαννάτου, σ’ έναν ρόλο-έκπληξη η Σαβίνα Γιαννάτου, η οποία, ως μέλος του πλανόδιου θιάσου, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, του Μιχάλη Γκανά.

don4
Σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου, σκηνικά και κουστούμια Μανώλη Παντελιδάκη και φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκώ
Ευχαριστούμε ιδιατέρως την 'Ελενα Σαλένκοβα την πανέμορφη και αέρινη νεράϊδα Δουλτσινέα, που μας ταξίδεψε με την ερμηνεία της και τις μελωδικές νότες του βιολιού της και φυσικά για την πρόσκλησή της στο LaVitaRadio και τους “ΑΣΜΠΕΤΕ”, δίνοντας μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτήν την εξαιρετική παράσταση.
Θα τελειώσω τις εντυπώσεις μου και όχι την “κριτική” μου γιατί δεν μου αρέσουν οι κριτικές λέγοντας πως το μόνο “μελανό” σημείο της παράστασης ήταν τα 15' διάλειμμα που περίμεναμε με αγωνία να ξαναρχίσει το “παραμύθι”, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές ανεξαιρέτως. Προτροπή μας είναι να μην την χάσετε !!!

Για το LaVitaRadio
Νικόλας Μουρελάτος

back to top