Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

Μια Εκδήλωση Καρδιάς με την φωνή της μοναδικής Άλκηστης Πρωτοψάλτη

"Μην υποτιμάτε την ευαισθησία, θεωρώντας την κάτι εύθραυστο. Είναι η πιο σκληρή δύναμη του κόσμου, που με αυτήν τον κατακτάς". 

Μάνος Χατζιδάκις.

Η ευαισθησία δεν είναι γυναικεία υπόθεση ...είναι ανθρώπινη... Όταν μάλιστα την βρίσκετε σ έναν άντρα... γίνεται ποίηση...!!!
Αυτό φαίνεται να έχει καταφέρει η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών που από το 1983 που έχει δημιουργηθεί , δίνει κίνητρα ευαισθησίας ανεξαρτήτως φύλου, τάξης και ηλικίας , με αποτέλεσμα και διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να παράγει ουσιαστικό κοινωνικό έργο για όλες τις ευπαθείς ομάδες που μπορεί να γίνονται από γυναίκες αλλά που στηρίζουν άντρες με κύρος και ευαισθησία όπως τώρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πατούλης .
Αφορμή η πρωτοβουλία καρδιάς της «Παναθηναϊκής» με την διοργάνωση συναυλίας Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Άσυλο Ανιάτων και την ΕΛΕΠΑΠ
Η συναυλία που τελούσε υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του Θεάτρου του Κολεγίου Αθηνών με ερμηνεύτρια την μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη η οποία επίσης προσσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ενισχύσει το Άσυλο Ανιάτων και την ΕΛΕΠΑΠ .
Η ανταπόκριση των φίλων της Παναθηναικής ήταν μεγάλη , το Θέατρο γέμισε γρήγορα από ανθρώπους της προσφοράς και η συναυλία αποδείχθηκε μαγική όπως και η Αλκηστη . Μια Άλκηστη με την ίδια πάντα φρεσκάδα και νεανικότητα , την ίδια βελούδινη υπέροχη φωνή , το ίδιο δροσερό χαμόγελο , το μοναδικό της ταπεραμέντο και αυτήν την απίστευτη δοτικότητα των ανθρώπων που έχουν μέσα τους ένα τεράστιο μεγαλείο ψυχής.

IMG 20171213 200155
Αυτό που χαρίζει την πληρότητα και το μέγεθος των συναισθημάτων, των ανθρώπων που με την αξία και την ποιότητα τους ως άνθρωποι πρωτίστως και δευτερευόντως ως καταξιωμένοι καλλιτέχνες , αφήνουν το στίγμα τους και δίνουν φωτεινό παράδειγμα και για άλλους .
Η παρουσία ανθρώπων με διάθεση προσφοράς, από κάθε τάξη και κοινωνική ομάδα , από διαφόρους Συλλόγους, από τον χώρο της τέχνης των γραμμάτων και της πολιτικής, ζέστανε ακόμη περισσότερα την ήδη θερμή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα .

IMG 20171213 204409
Εκεί και οι Δημοσιογράφοι –Συγγραφείς Κώστας Αξελός και Νικος Χιδίρογλου , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ Πατουλης με την Σύζυγο του , οι π Υπουργοί κ. Γιαννοπουλος ,η κ. Φανη Πετραλια , ο κ. Κουμουτσακος η κ. Παπακωστα με τον σύζυγο της, η κ Βούλτεψη δι εκπροσώπου (αφού την ίδια ώρα παρουσίαζε στην Βούλα το νέο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού ) , από την Πρεσβεία μας στην Μόσχα η κ. Μαρίνα Γαργάλη, η πολιτευτής κ. Μαριάνθη Καφετζή με τον Υπεύθυνο του Γραφείου της κ. Ανδρέα Ζαρταλουδη , ο διακεκριμένος Ιατρός κ. Καρδίτσας , η σύζυγος του Γιώργου Χατζηνάσιου Μαρία, η κ Βούλα Σαρανταρη των Λάιονς , Πρόεδροι και μέλη των Παραρτημάτων της «Παναθηναϊκής» και πολλοί ακόμη που αποθέωσαν την αγαπημένη ερμηνεύτρια την συνεχάρησαν για την ευαισθησία της και κοινωνική προσφορά της και έδειξαν την αγάπη και την εκτίμηση τους με κάθε τρόπο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης .

25353597 1135333543267641 8890883451413993011 n
Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την εκπληκτική ορχήστρα των μουσικών που συνόδευαν την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και που ο καθένας μόνος αλλά και όλοι μαζί έδωσαν ρεσιτάλ με την εκπληκτική μουσική ερμηνεία τους .
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης , στο Δ.Σ και την Πρόεδρο της Παναθηναϊκής κ. Μαρία Γιαννίρη αλλά και σε όσους με χαρά ανταποκρίθηκαν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους . Απέδειξαν εμπράκτως πως η αγάπη και η συμπόνια δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαία , χωρίς αυτήν η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιβιώσει.
Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει ζωή και δημιουργία... !!!
Και πως Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια γιορτή , μια απλή εποχή του Χρόνου... Είναι συναισθήματα ...είναι η αγάπη εν δράση... ! Κάθε φορά που αγαπάμε , κάθε φορά που δίνουμε , Είναι Χριστούγεννα...!

25299476 2021564874795490 3023381461106401444 n 1
Συγχαρητήρια ιδιαιτέρως στην κ Άλκηστη Πρωτοψάλτη που ανταποκρίθηκε από καρδιάς χωρίς δεύτερη σκέψη , σε αυτήν την πρόσκληση ανθρωπιάς και αγάπης και απέδειξε πως οι πραγματικά μεγάλοι καλλιτέχνες είναι αυτοί που δημιουργούν μέσα από την ψυχή τους. Μια Ψυχή γεμάτη καλοσύνη και αλληλεγγύη .Γιατί ό, τι μπορούμε να δούμε, ν' ακούσουμε, ν' αγγίξουμε και να πιστέψουμε σ' αυτό τον κόσμο υπάρχει μέσα στην ίδια την καρδιά μας.
Το να έχεις καλοσύνη σ ενα σκληρό κόσμο είναι το χαρακτηριστικό των δυνατών ανθρώπων...! Στο τέλος της μέρας, οι δυνατοί... έχουν πρησμένα μάτια και κουρασμένη καρδιά. Η Αγάπη δεν είναι μια λέξη που αποτελείται από πέντε γράμματα... είναι αμέτρητες θυσίες που αποτελούν μια λέξη. Μόνο η αγάπη όμως είναι ικανή να ενώσει τους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρωθούν και να εκπληρωθούν, γιατί μόνο η αγάπη τους οδηγεί να προσεγγίσουν ό, τι βαθύτερο έχουν μέσα τους.
"Η αγάπη είναι αυτό που έχουμε για να βοηθά ο ένας τον άλλο" μας λεει ο Ευριπίδης Γιορτάζουμε την Γέννηση του Χριστού σε λίγης μέρες … Και Χριστούγεννα σημαίνει Φως... !!! Όχι από λαμπιόνια σε φωτισμένους δρόμους , σπίτια και βιτρίνες...
Φως αγάπης που πλημμυρίζει όλη την πλάση , φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων και ζεσταίνει τις καρδιές τους, ξεχειλίζοντας από αγνή αγάπη και αδελφοσύνη για όλο τον κόσμο, αισθήματα που θα έπρεπε να καλλιεργούμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέσα στην σύντομη ζωή μας.
Φως που πηγάζει από το φωτεινό αστέρι και την ταπεινή φάτνη που γεννήθηκε Αυτός που προορίστηκε να διδάξει την Αγάπη ... αλλά και να θυσιαστεί για χαρη της...
Ας στολίσουμε το ίδιο όμορφα με τα σπίτια μας και την ψυχή μας, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις καρδιές μας για να υποδεχτεί το Αληθινό Φως...!!!
Ίσως είναι η ευκαιρία για να ακούσουμε τη φωνή του θεϊκού παιδιού που γεννιέται μέσα μας. Ίσως είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αθωότητα και την αγνή αγάπη που κάθε παιδί κρύβει μέσα του και να νιώσουμε πραγματικά πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.

Ντέπη Στενού

back to top