Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

ΤΡΕΛΟΚΟΡΙΤΣΟ... I FEEL GOOD!

Είχα προβλέψει και είχα υιοθετήσει τον όρο "πάρτι" και είμαι σίγουρος ότι πολλοί με ακολούθησαν σκεπτόμενοι αυτό ακριβώς, ότι αναβιώνονται parties των 60s, άντε 70s.
Την Παρασκευή 4 Μαίου λοιπόν, στη "Σφίγγα", έπαιζαν οι Charms, συγνώμη, οι θρυλικοί Charms ήθελα να πω. Τα παραπάνω σχόλια τα έκανα μόλις είδα την ανακοίνωση της Σφίγγας για το "Rock Back the 60s Concert" που θα παρουσίαζε το θρυλικό συγκρότημα.
Η σύνθεση βεβαίως έχει αλλάξει, αλλά δε φανταζόμουν ότι η αντικατάσταση του αναντικατάστατου Ροζάκη θα έδινε ένα άλλο χρώμα στους σημερινούς πλέον Charms. O Μιχάλης -Μάικ Ροζάκης- "έφυγε" ξαφνικά το 2009 και ο Γιάννης Σαρόγλου μπήκε στη θέση του, στο μπάσο και στο τραγούδι, να πλαισιώσει τους Τέρη Ιερεμία, Κώστα Νικολόπουλο και Γιώργο Στρατή.

ALL
Η "Σφίγγα" ήταν γεμάτη όταν έφτασα, κατέληξε ασφυκτικά διασκεδαστική στη συνέχεια, όταν όλα τα "νιάτα" που είχαμε μαζευτεί, πραγματικά δίναμε ρεσιτάλ διασκέδασης. Κι όμως, ήταν και αρκετός ο νέος κόσμος που ήρθε να δει και να ακούσει Charms, να γευθεί 60s & 70s, ίσως το μόνο που έλειπε να ήταν το βερμούτ και το καμπάρι τώρα που το σκέφτομαι. Άλλαξαν οι μόντες βλέπεις...!
Και καλώς τα τα παιδιά! Ξεκίνημα με "Ξέχνα την παλιά ζωή", "Τρελοκόριτσο", "Έλα πάλι έλα" και φυτίλι στο πάρτι. Λέει ο Ιερεμίας, μια μπάλάντα πριν πάμε στα βαριά και ω τι βαριά! "The house of the rising sun" αλά Eric Burdon ο Γιάννης Σαρόγλου και εδώ αρχίζουν οι εκπλήξεις της βραδιάς! Σαφώς προς την εκτέλεση των Animals, με τα μπάσα του Burdon, μόνο μερικές δεκαετίες γηραιότερος! Απίστευτος! Και έκλεισε ένα πρώτο medley με "I feel good". Ότι λέει ο τίτλος, Τρελοκόριτσο... I feel good!
Η ακατάπαυστη συνέχεια ήταν από Beatles, από Rolling Stones, από Chubby "Twist" αλλά και μπόσα νόβα... Στο πλατύσκαλο της Σφίγγας σχηματίστηκε το γνωστό τρενάκι της μπόσα, αλλά σας είπα, χώρος στην αίθουσα δεν υπήρχε για τέτοια πράγματα!

IEREMIAS
Και ως δια μαγείας, ο Τέρης Ιερεμίας μας παρουσιάζει την Στέλλα! Qu'est-ce que c'est αναρωτηθήκαμε όλοι οι παρόντες και παρούσες; Μια πανέμορφη παρουσία, θεατρικά δημιουργημένη για 60s, να παρουσιάζει όσα της (ή θα της) αναλογούσαν (σε μια άλλη εποχή). "Αγόρι μου γλυκό". "Στου σπιτιού μου την αυλή", αλλά και μας θύμισε Μαντώ στο "Στοιχηματίζω" του 1990.

NIKOLOPOULOS
Το πάρτι αναθάρρησε ή μόλις ξεκινούσε, κάθε τραγούδι αυτό έδειχνε, λες και κάποιος αόρατος dj έβλεπε αντιδράσεις, έδινε το tempo, έφτιαχνε διάθεση. "This is a man's world" by Γιάννης Σαρόγλου! Αυτό "έδιωξε" τη Στέλλα και άφησε μια μπαρουτοκαπνισμένη ανδροπαρέα να δίνει τα ρέστα της. Η συνέχεια είναι πολλά μαζί, θυμηθήκαμε Doobie Brothers, Celentano, o Κώστας Νικολόπουλος σάρωσε το "Santana Europa", χορέψαμε από 70s Donna Summer, "Hot Stuff", τραγουδήσαμε για τα "Τόσα καλοκαίρια", "Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο" και πολύ Olympians. Πολλά από εκείνα τα τραγούδια ακούστηκαν και στις δύο εκδόσεις, ελληνική και ξένη, δίνοντας εξαιρετικά χαρούμενους ρυθμούς.

SAROGLOU
Και φυσικά ο Τέρης Ιερεμίας μας θύμισε ότι πολλά από όλα αυτά τα τραγούδια ακούστηκαν σε ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, άλλωστε πριν την έναρξη το video wall της "Σφίγγας" έδειχνε σκηνές από ταινίες όπου έπαιζαν οι Charms. Κάπως έτσι φτάσαμε και στο "Παραδώσου λοιπόν", που μας θύμισε ο Τέρης από το μακρινό (επίσης) 1986 και την ταινία "Ο καβαλάρης των FM Stereo".

STRATHS
"Ο τρόπος" των Olympians ήταν το τραγούδι που μας έδειχνε τον δρόμο προς την καληνύχτα, ο κόσμος ζήταγε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!
Το "Έλα πάλι έλα" και το "Τρελοκόριτσο" έκλεισαν οριστικά τη βραδιά, όπου σαν πολλές που έχει διοργανώσει η Σφίγγα, ήταν once off show, που σημαίνει "Μην το χάσεις, δε θα το ξαναβρείς".

ALL 2
Οι Charms λες και μια χρονοτρύπα τους μεταφέρει, στην επόμενη γενιά έλεγε ότι τότε εμείς ζούσαμε, διασκεδάζαμε, φλερτάραμε, ήμασταν γεματοι μουσική και τραγούδια. Αυτό φάνηκε από τους θαμώνες που με τα χέρια ψηλά χειροκρτούσαν ή στους διαδρόμους χόρευαν τουίστ, μπόσα νόβα και ροκ εντ ρολ. Το Rock back to 60s έζησε στα 2018, γιατί το αξίζει διαχρονικά και είναι βέβαιο ότι θα ζει και στα επόμενα χρόνια.
Ευχαριστούμε Charms, ευχαριστούμε Σφίγγα!

Για τον LAVITA RADIO (www.lavitaradio.gr)
Κώστας Προβατάς

back to top