Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

«Παίρνω το ρίσκο και σπάω τη σιωπή,σε μια χώρα που σε λήθαργο έχει πέσει»...συγκίνησαν το κοινό,η 'Ανθια και η Κατερίνα Γκατζόγια.

Στο Μπαράκι της Διδότου την Κυριακή 28-5-2017 έλαβε χώρα μία «επανάσταση». Αποφάσισε η Άνθια να πάρει το Ρίσκο και να σπάσει τη Σιωπή.
Συντελεστές του Μουσικοποιητικού Δρώμενου η Άνθια Κωνσταντινίδου, η Κατερίνα Γκατζόγια, ο Τάσος Γκαράβελος και η Δέσποινα Μπλαστροπούλου. Στο τέλος και ο άνθρωπος που πίσω από τα μηχανήματα ρύθμιζε τα φώτα και όλα τα υπόλοιπα, ο Απόστολος Γκολφινόπουλος. Το δρώμενο έγινε υπό την αιγίδα των :
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κώστας Γκαβούνας , εκδότης της εφημερίδας «Ο Λόγος» και ο Σπύρος Αντωνίου , πρόεδρος του κόμματος «Θεσμός». Κι οι δύο συνδεδεμένοι, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, με το Δρώμενο.

Η εξωτερίκευση των ονείρων είναι μια «ασθένεια»,
η οποία γιατρεύεται μέσα από την τέχνη..
Η Άνθια Κωνσταντινίδου ένα εξαίρετο «πλάσμα» , όπως την αποκάλεσε αργότερα η ποιήτρια Γκέλυ Τουλή. Ένας άνθρωπος με αισθήματα και ανθρωπιά, που ζούσε σ’ αυτό τον κόσμο γράφοντας στίχους και μουσικές, μέχρι τώρα. Σήμερα μας έδειξε και την ποιητική της φύση… Γιατί αυτή η εκδήλωση που ήταν μια δική της έμπνευση, ήταν μια ποιητική ακολουθία, μια πράξη επαναστατική. «Η ποίηση της σιωπής είναι μια επαναστατική πράξη…. Όπου τίποτα δεν πάει χαμένο!!!» όπως είπε η Δέσποινα Μπλαστροπούλου που συνέδεε με τον εξαίρετο λόγο της το ποιητικό δρώμενο.
Η δομή της εκδήλωσης περιελάμβανε τραγούδια της Άνθιας, από τις δισκογραφικές της δουλειές «Σε παιχνίδι στημένο» και «Φτάνω όπου Αγαπώ» , σκέψεις της (όπως λέει η ίδια), κείμενα,ποιήματα και στίχους φίλων της, που πρόσφατα μελοποίησε.
Σ’ ένα μυστηριακό και αισθαντικό περιβάλλον, με φωτισμό που όλο εναλλασσόταν ακολουθώντας το κείμενο. Ο κατάλληλος φωτισμός, η σκηνοθετική παρέμβαση του δρώμενου από την ταλαντούχο ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια, με μια αφαιρετική παρέμβαση στο σκηνικό και τις κινήσεις, με λίγες ενδυματολογικές αλλαγές και με συμπλήρωμα μικρών αξεσουάρ, με την συνοδεία πάντα της κιθάρας του Τάσου Γκαραβέλου έδεναν σε ένα αρμονικό σύνολο με την υπέροχη φωνή της Άνθιας.
Το δρώμενο όπως εξελισσόταν δεν σου επέτρεπε να μην το παρακολουθείς προσεκτικά. Στραμμένα λοιπόν τα φώτα πάνω τους και όλα τα μάτια και τ’ αυτιά.
Οι ποιητές που συμμετείχαν μέσω των κειμένων και των στίχων τους στο δρώμενο ήταν οι: Μαρία Λουκάκη, Ευγενία Οικονομοπούλου, Γκέλυ Τουλή- «Λουίζα», Ανατολή Παπανότη, Δημήτρης Μωρόγιαννης, Μιχάλης Φαλάρας, Νίκη Ρεπάνη, Γεωργία Νώτη. Οι λόγοι συγκινητικοί και η μουσική ατμοσφαιρική.
Το δρώμενο είχε φτιαχτεί με πολύ αγάπη και γνήσιο μεράκι. Προσεγμένο και δομημένο με αγάπη για την τέχνη…
Είχε φτιαχτεί και ένα βιβλίο που περιείχε ολόκληρη την παρουσίαση. Προσεγμένο το κάθε τι που λάμβανε χώρα, όπως και όλες οι δουλειές που έχει κάνει.. Όχι έξω απ’ ότι μας έχει συνηθίσει, όσον αφορά στον σεβασμό στην δουλειά της, η Άνθια.
«Παίρνω το ρίσκο και σπάω τη σιωπή
Σε μια χώρα που σε λήθαργο έχει πέσει»
Λέτε αν σπάσουν κι άλλες σιωπές να μπορέσουμε να βγούμε από τον λήθαργο;
Νομίζω ότι αν σπάνε οι σιωπές με τέτοιο τρόπο, ίσως έχουμε ελπίδα ακόμη!!!
Άνθια πάντα τέτοια… Καλώς ήρθες και στο χώρο του ονείρου της ποίησης!!!
Κι εμείς πάντα δίπλα σου, στα νέα βήματά σου, περήφανα να σε υποστηρίζουμε..
Για τον lavitaradio.gr
Ευγενία Οικονομοπούλου

Last modified onΤρίτη, 30 Μαΐου 2017 01:06
back to top