Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

13 εξαιρετικές,γυναίκες μουσικοί ,τίμησαν με τον ιδανικότερο τρόπο την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Ακόμα και για τους φίλους των 3 γυναικείων μουσικών σχημάτων και τους γνώστες των μουσικών με τις οποίες ασχολούνται ,η 1st Woman' s Day Music Festival at Trianon,ήταν πραγματικά μια εκπληξη.

nor21

 Ηχοι και αρώματα Μικρασιάτικοι από τις Müzikal Ifade,Ιρλανδικοί ρυθμοί και τραγούδια από τις Noriana και ένα μουσικό ταξίδι ,σε λαούς και ηχοχρώματα ,από τις Chrysoula K. & Purpura,σε συνδυασμό με τα φωτογραφικά projects της εξαιρετικής Ελληνογαλίδας Φωτογράφου Chloe Kritharas Devienne,projects ,αφιερωμένα στην Γυναίκα και τους αγώνες της για αξιοπρέπεια,ισονομία και ζωή,αποτέλεσαν τις ψηφίδες ,ενός εξαιρετικού ψηφιδωτού,μιας καταπληκτικής βραδυάς,που οσοι την απόλαυσαν ,δύσκολα θα την ξεχάσουν,αλλά,κυρίως,μιας βραδυάς,που αποτελεί,πλέον σημείο αναφοράς στο τρόπο εορτασμού τόσο σημαντικών ημερών,όπως η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

17197675 10208763628956397 1143941075 n

Επί σκηνής,πρώτες οι Muzikal Ifade,δηλ. η Βιολέτα Ίκαρη στο τραγούδι,η Nάνσυ Κυριακάκη στην κιθάρα,η Γωγώ Μπατσικούρα στο σάζι και η Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου στα  τσέλο, κρουστά, μικροπνευστά,μας ταξίδεψαν στα παράλια της Μ.Ασίας.... Βιρτουόζοι των μουσικών οργάνων ,οι 3 μουσικοί και μια φωνή,με ένα ηχόχρωμα,απολύτως ταιριαστό για τις συγκεκριμένες μουσικές ,από την Βιολέτα Ικαρη,κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό και να ζεστάνουν τον φιλόξενο χώρο του Κινηματογράφου ΤΡΙΑΝΟΝ. Οι Muzikal Ifade,θα πρωταγωνιστήσουν σύντομα στον συγκεκριμένο χώρο ,κάτι που φάνηκε,έντονα και στη συγκεκριμένη βραδυά.

nor31

Στη συνέχεια ,οι ιδιαίτερα αγαπητές Chrysoula K. & Purpura,παίρνοντας τη σκυτάλη ,δεν επιβεβαίωσαν,απλά το πόσο εξαιρετικό μουσικό σύνολο είναι ,αλλα ,ταυτόχρονα απέδειξαν,πόσο σημαντική είναι η σκληρή δουλειά για να βγει ένα τόσο επιτυχημένο αποέλεσμα. Δυό όργανα από την Ανατολή και δύο από τη Δύση και μία ,πραγματικά....Παγκόσμια φωνή,σαγήνευσαν ,για ακόμα μία φορά το κοινό.

Η Έφη Ζαϊτίδου στο κανονάκι,η Μαρία Πλουμή στο λαούτο,η Έλσα Παπέλη στο τσέλο και η Σοφία Σερέφογλου στο φλάουτο...εξαιρετικές ,με όλη τη σημασία της λέξης,και οι τέσσερις τους,απόλυτα εναρμονισμένες,έχοντας ρίξει απίστευτες ώρες δουλειάς ,προσέφεραν ,για ακόμα μια φορά ,μια μουσική πανδαισία και κυρίως ,ακολούθησαν ,μοναδικά τα μονοπάτια,που άνοιξε η απίστευτη φωνή,αυτής της μοναδικής ερμηνεύτριας,που ακούει στο όνομα Χρυσούλα Κεχαγιόγλου....Τί φωνή Θεέ μου....τι μοναδική ερμηνεύτρια.... Πολυ δύσκολα θα ξεχάσω το πόσο  εκπληκτικά ερμήνευσε το CORSICA του Petru Guelfucci και το πόσο,πραγματικά με συγκίνησε η ερμηνεία της,σε ένα τραγούδι,που ερμηνεία του Guelfucci ,λειτουργεί ,κάπως και σαν σφραγίδα.

nor41

Και να οι Noriana στη σκηνή....αποφασισμένες να ξεσηκώσουν το κοινό....και τα καταφέρνουν...και το ΤΡΙΑΝΟΝ πλυμμήρισε από Ιρλανδικές μουσικές και τραγούδια...

Η Ειρήνη Τριανταφυλλίδη στο λαούτο και το τραγούδι....μοναδική...καταπληκτική,που λες και μεγάλωσε με την Ιρλανδική μουσική παράδοση...μοναδικά άνετη και άκρως επικοινωνιακή,η Μιμή Μουρατίδου στο βιολί...εξαιρετική μουσικός,η Ελευθερία Πολυγεώργη στο φλάουτο,έχοντας τον πρώτο λόγο στη διάχυση των μουσικών των Noriana ,στον χώρο και τέλος η Νατάσα Παυλάτου στα κρουστά...το γελαστό κορίτσι,που με χαρακτηριστικήάνεση,έδωσε όχι μόνο τον ρυθμό στα τραγούδια των Noriana,αλλά και την αφορμή στο κοινό να συνοδεύει ρυθμικά ,με παλαμάκια,τις μουσικές της μπάντας....  Noriana....πραγματικά,υπέροχες!!!

Μια αξέχαστη βραδυά....όπου ,τα τρία μουσικά σύνολα κατάφεραν κάτι περίτεχνο....

Κατάφεραν να μας κάνουν να θεωρήσουμε κάθε ένα από τα τραγούδια ,που ερμήνευσαν,σαν δικό μας....σαν να μεγαλώσαμε με αυτό....κι ας μην τα είχαμε ξανακούσει ...κι ας μην γνωρίζαμε το περιεχόμενο των στίχων τους....μιας και το ταξίδι,άλλοτε προς την Ανατολή κι άλλοτε προς τη Δύση,σε καμία στιγμή δεν μας έκανε να νιώσουμε σαν επισκέπτες....νιώθαμε ,σε κάθε άκουσμα.πως επιστρέφαμε στη πατρίδα....Γιατι,ουσιαστικά,αυτο κατάφεραν οι 13 υπέροχες μουσικοί....κατέδειξαν,μέσα από τις μουσικές τους,πως όλος ο κόσμος  είναι η πατρίδα μας...το σπίτι μας....και σ'αυτό το σπίτι,ο ρόλος της Γυναίκας,μόνο κυριαρχος,μπορεί να είναι...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Για τον www.lavitaradio.gr

Γιάννης Ταμπάκης

Φωτογραφικό Υλικό: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

 

 

 

Last modified onΠαρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 01:57
back to top